frontpage hit counter
Internasional

Disambut Hangat, Khaled Misy’al Akan Mengisi Ceramah di Malaysia

Disambut Hangat, Khaled Misy’al Akan Mengisi Ceramah di Malaysia
TV3Malaysia

Hidayatullah.com—Kepala Biro Politik HAMAS, Khalid Misy’al dan rombongan bertemu dengan Perdana Menteri Malaysia Dr. Zahid Humaidi di Kuala Lumpur pada hari Rabu (09/12/205).

Khalid Misy’al tiba di ibu kota Malaysia, Kuala Lumpur memenuhi undangan resmi acara Perhimpunan Agung Organisasi Nasional Malaysia Bersatu (UMNO) 2015, Selasa (08/12/2015) kemarin. [Baca: Delegasi Hamas Hadiri Undangan UMNO ke Malaysia]

Sebagaimana dilansir Hamas.ps, dalam pertemuan tersebut Misy’al dan Hamas disambut hangat. Mereka menjelaskan keadaan terbaru di Palestina. Dan selama pertemuan tersebut, kedua belah pihak membahas tentang cara yang dapat ditempuh demi menyokong Intifada al Quds dan mendobrak blokade terhadap Gaza.

Khaled Misy'Al di Malaysia1

Khaled dijadwalkan menjadi pengisi acara guna membahas kondisi terkini Palestina di sejumlah tempat; Di Flamingo Hotel, Ampang Point, Kuala Lumpur, Serdang, Kajang, IUM Gombak dan Cyberjaya-Selangor.

Dukungan Palestina

Dikutip TV3 Malaysia, Khaled Misy’al bertekad meraih dukungan dari seluruh dunia termasuk Malaysia untuk memperjuangkan nasib rakyat Palestina yang semakin ditindas di Baitulmaqdis, Gaza dan Tepi Barat akibat gelombang terorisme Zionis-Israel yang berlarut sejak awal Oktober lalu.

 

Ia mendesak semua pihak termasuk para politisi dan media di Malaysia bisa membedakan kegiatan teror Israel dan perlawanan rakyat Palestina.

Selama empat hari, Khaled dijadwalkan menjadi pengisi acara guna membahas kondisi terkini Palestina di sejumlah tempat; Di Flamingo Hotel, Ampang Point, Kualalumpur,  Serdang,  Kajang,  IUM Gombak dan Cyberjaya-Selangor.*

Rep: M Rizki U

Editor: Cholis Akbar

Update aplikasi Hidcom untuk Android Sekarang juga !

Sebarkan :

Baca Juga

Bank Muamalat

Gedung PPH